Viesrood is een multidisciplinair ontwerpbureau, dat vanuit een gedegen strategie concrete oplossingen creëert en ontwikkelt. De werkzaamheden zijn globaal onder te verdelen onder drie paraplu's: Strategie, grafisch ontwerp en Interactief ontwerp / ontwikkeling.

Mijn werkzaamheden bij Viesrood waren het ontwerpen van verschillende uitingen in drukwerk, maar ook online. Enkele klanten waarvoor ik gewerkt heb zijn onder andere: Hortus Botanicus Amsterdam, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Rova en Zwolse Theaters. Hieronder een kleine selectie van mijn gemaakte werk bij Viesrood Ontwerpers Zwolle.
Hortus Botanicus Amsterdam Figuurtje
Verschillende concepten voor een karaktertje voor een nieuw educatieprogramma van de Hortus Botanicus Amsterdam. Het definitieve ontwerp is figuurtje A geworden. Ze vonden het een leuk idee dat de harige bast op een harige borst leek en zijn gezicht een baard lijkt te hebben. Figuur B was juist een wat "jonger" karakter. Karakter C Heeft een bloempot als broekje, wat ze ook een erg leuk idee vonden. Dit figuurtje was alleen lastiger om in verschillende posities te presenteren door zijn lengte. Het nieuwe programma zal vanaf voorjaar 2018 definitief in gebruik genomen worden.
Poster ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
Voor de nieuwe voorstelling van de studenten van het ArtEZ Conservatorium mochten de andere stagiare en ik een concept bedenken. Drs.P stond centraal in deze voorstelling. De andere stagaire besloot het volledig illustratief aan te pakken, dus ik sloeg een andere weg in en besloot het typografisch aan te pakken. In photoshop heb ik de songteksten van Drs.P in een masker gezet en over het gezicht van een foto van hem gezet. Het resultaat is leuk te zien vanaf een afstand, maar heeft een diepere betekenis wanneer je dichterbij komt. Op de tweede foto zie je de A1 variant hangen bij de Zwolse Theaters.

Rova Jaarverslag "Beweging"
Voor de Rova heb ik samen met Martijn van Goor handgetekende illustraties gemaakt voor het jaarverslag. Het idee komt van een "zachte kaart" uit een boek wat de klant liet zien. We hebben verschillende processen van afvalverwerking vastgelegd met fineliners, en uiteindelijk in illustrator omgezet in vectoren en samengevoegd tot de "zachte kaart" van de Rova. Later heb ik nog illustraties gemaakt die op de bus en op de muur in het hoofdkantoor geplakt worden. Dit zal ook medio 2018 gebeuren.Kreukelkaart Schiermonnikoog voor Natuurmonumenten
Voor de speelnatuur op Schiermonnikoog heb ik samen met een illustrator van Schiermonnikoog zelf een kreukelkaart ontwikkelt. Het is een kaart van materiaal dat je kunt opvouwen tot een prop, en ook weer makkelijk schoon krijgt. Ideaal dus voor de speelnatuur! De voorkant is de kaart met verschillende opdrachten en de achterkant van de kaart is een kleurplaat die je met wascokrijtjes kunt inkleuren. Het wordt verkocht op Schiermonnikoog gepresenteerd in een loeppotje.

Link naar het nieuwsbericht van Natuurmonumenten: https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/feestelijke-aftrap-speelnatuur-op-schiermonnikoog
Poster Theathergroep Kleintje Kaf
De Snoepfabriek is alweer de vijfde doldwaze voorstelling van Kleintje Kaf vol met nieuwe liedjes. Geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De poster is getekend in illustrator en later in photoshop zijn de spelers in de poster bewerkt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Back to Top